Zahrada se vám odměnila spoustou ovoce a vy už nemáte ani jediný nápad na to, co z něj ještě vyrobit a připadá vám škoda, kdyby se mělo zkazit? Letní ovoce je většinou nutné rychle spotřebovat, případně s ním provést něco, aby se tak nemohlo stát. A jaké jsou nejoblíbenější nápady na využití těchto sladkých a lahodných plodů zahrady?
Pečte
Nadšené pekařky a cukrářky se v létě nejspíš nezastaví, protože je stále co vytvářet a péct. Úrodu třešní můžete využít do nadýchané bublaniny či třené buchty, stejně tak jako sytě oranžové meruňky. Můžete je však také využít k ozdobení mnoha různých muffinů a cupcakes, protože máte zaručeno, že pak vaše dezerty budou vypadat opravdu luxusně. Komu by však přítomnost horké trouby nedělala v letních vedrech dobře, zoufat nemusí. Připravit můžete i množství lahodných a osvěžujících nepečených dezertů, která potěší bříška zejména malých strávníků.
Mrazte
Úroda letního ovoce vybízí také k mrazení. Ovoce si tak uchováte na skutečně dlouhou dobu a můžete si užívat chuti domácí jahodové dřeně i se sněhovými vločkami na parapetu. Dávejte však pozor na to, aby bylo ovoce na tento způsob úpravy vhodné a nedošlo k jeho znehodnocení. Děti zase potěší osvěžující domácí nanuky, které s trochou tvarohu vykouzlí svačinku plnou bílkovin a mají mnohem lepší nutriční hodnoty než ty klasické ze supermarketů.
Uschovejte je do bedny
Pokud přece jen najdete ovoce, které nepodléhá rychlé zkáze a můžete si jej užívat i bez úpravy, uložte jej do plastových beden či přepravek na chladné a temné místo, protože právě to vám zaručí, že vydrží v pořádku ještě dlouhou dobu. A takové ovoce v zimě jako když najdete. Můžete z něj vykouzlit skvělé dobroty, na kterých si pochutná celá rodina, a ještě ušetřit za mimosezónní ovoce v supermarketu. A to už za to přece stojí, nebo ne?